Stappfullt på Galleriet - RBR besøkte utstillingen med Vibeke Tøjner

Onsdag 3. oktober var RBRs medlemmer invitert til før-premiere på den danske kunstneren Vibeke Tøjners utstilling på Galleriet


Vi ble kjent med Vibeke i fjor høst, da RBRs studietur tok oss til København og vi var så heldige å få besøke Vibeke i hennes atelier. Man må si at kunsten falt i smak, og det var vel nesten ingen som gikk derfra uten å ha kjøpt i hvert fall en liten akvarell.

Nå er Vibeke Tøjner altså kommet til Stavanger, og stiller ut hos Gunnar Tønnessen i Galleriet, nye arbeider som hun har laget etter september 2011. Utstillingen åpner den 4. oktober og varer til 1. november. RBR sine medlemmer var så heldige å få en forhånds-titt på utstillingen.

Kvelden begynte med at Vibeke holdt et foredrag om sin kunst. Hun fortalte om hva som har skjedd det siste året, etter at RBR besøkte henne i København. Vi fikk høre både om hennes arbeider/ kunstproduksjon, og om hvordan det har vært å være kunstner det siste året. Samtidig viste hun noen bilder hun hadde tatt av denne produksjonen.

Høsten 2011 oppholdt hun seg en tid i Paris, og der hun fikk trykket litografier. 2 motiver i 8 forskjellige variasjoner. Hennes fortellinger om hvordan det er å være kunstner, var meget interessante, - da vi på denne måten følte at vi fikk et mye tettere forhold til denne spennende kunstneren. Her fortalte hun blant annet om hvor hun finner inspirasjon, og hvordan hun arbeider, og hun viste oss mange eksempler på hva hun har produsert siden oktober 2011.

I januar fikk hun et sammenbrudd, antagelig på grunn av stress, men det tok ikke lang tid før hun fikk lysten tilbake. Hun laget for mange år siden et portrett av kronprins Fredrik av Danmark, og dette ga henne nå inspirasjon til å starte opp med en serie portrett av Søren Kierkegaard i fem forskjellige utgaver.

I sommer fikk hun et stort oppdrag av et dansk investeringsfirma, om å utsmykke trappeoppgangen i deres hovedhus. Hun viste en kort filmsnutt på fire minutter, som viser hennes første arbeidsdag med dette store maleriet. Deretter viste hun oss fotos av kunstverket etterhvert som det skred frem. Til slutt fikk vi se det endelige resultatet. Utrolig fascinerende å se prosessen og hvordan kunstverket endret seg etter hvert som hun arbeidet med det.

Etter foredraget, som fant sted i Nortrains lokaler i Dusavika, forflyttet vi oss til Galleriet, der utstillingen var klar til åpning.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse p RBR hjemmeside

Kontakt RBR eller EnterNett AS for opprette, avslutte eller endre informasjon om dine annonser p www.rbr-rapport.no