Oslo og København på en helg!

32 spente deltagere møttes på Sola flyplass tidlig en fredag morgen. Foran dem lå en spennende tur som skulle omfatte Oslo-kulturen, danskebåt-kulturen og København-kulturen.


Etter en busstur i strålende høstvær til DFDS-terminalen, der vi fikk sette fra oss bagasjen, var det en 15 minutters spasertur i rolig tempo til Samtidsmuseet. Her fikk vi omvisning på utvalgte deler av utstillingene.

Lunsjen fredag ble inntatt på kafeen på Museet for Arkitektur, som ligger like ved siden av, (påstås å ha byens beste hamburgere). Deretter spaserte vi ned gaten til Astrup Fearnley Museet for moderne kunst, hvor vi fikk omvisning på utstillingen ”Surrounding Bacon & Warhol”. Etter omvisningen var det tid til å gå rundt i museet på egen hånd og beundre de storslåtte og fantastiske kunstverkene.

Så var det tid for å gå ombord i danskebåten. Lugarer ble tildelt og alle fant seg fort til rette på soldekket i baugen, hvor baren var åpen og det var strålende solskinn og nesten vindstille så lenge båten lå ved kai.

Mens vi cruiset ut Oslofjorden satt deltagerne i konferansesenteret og hørte Gunnar Tønnesen holde foredrag om Cobra-gruppen. Og deretter begynte det sosiale programmet. Først med en kort innføring i kunsten å smake på viner i vinbaren ombord, og deretter middag i restauranten før vi alle mette og fornøyde la oss til å sove i håp om en rolig og bølgefri overfart til København.

Og det ble det. Havet var så flatt som Jæren og vi ankom til et overskyet København. På kaien stod bussen og ventet, og vi kjørte rett til Arken ved Kjøge Bukt. Her var det først en nydelig dansk ”frokost” og deretter omvisning på utstillingen ”Jean-Michel Basquiat og Warhol”. Interessant å se hvordan to så forskjellige kunstnere med så forskjellige uttrykksformer kunne samarbeide og smelte sin kunst sammen til et hele.

Fra Arken kjørte vi til atelieret til den danske kunstneren Vibeke Tøjner. Hun fortalte om sitt liv som kunstner, om utstillingene hun har hatt og har, og om hva som inspirerer henne. I begynnelsen var ikke entusiasmen blant deltakerne veldig stor, men da de begynte å rote i alt det hun hadde stablet langs veggene og lagret i skuffer og skap, så ble det liv i leiren. Det endte med rekordsalg for Vibeke Tøjner, og det er vi nok alle enige om at hun fortjener. En kraftfull og energisk kunstner.

Om kvelden var det felles middag på ”Bøff og Ost” i Strøget, som vanlig helt utsøkt.

Søndagen opprant kjølig og med fare for regn og litt vind. Første post på programmet var Statens Museum for Kunst, der vi fikk en inspirerende omvisning på utstillingen ”Toulouse-Lautrec”. Deltagerne ble delt i to grupper, derfor tok dette hele formiddagen.

Så var det lunsj på Tapasbaren, og så hadde vi valget mellom båttur på kanalene, eller tid til fri disposisjon i byen. Undertegnede valgte båttur, noe som var interessant. Man fikk se byen fra en annen side, selv om det ble litt kaldt etter hvert.

Siste post på programmet var besøk på Glyptoteket med sin fantastiske skulptur-samling, et besøk som dessverre ble litt i korteste laget siden vi ikke var klar over at museet stengte allerede kl. 17. Men da fikk vi i hvert fall tid til litt mat før det var på tide å reise ut til flyplassen.

Nok en gang er det på sin plass å takke Styret i RBR for en fantastisk tur. Vi ser allerede frem til neste års tur, som er planlagt å gå til London.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse p RBR hjemmeside

Kontakt RBR eller EnterNett AS for opprette, avslutte eller endre informasjon om dine annonser p www.rbr-rapport.no