Besøk på Rogaland Kunstsenter torsdag 22.03.2012

18 RBR-medlemmer hadde møtt opp da Kristel Talv ønsket velkommen til Rogaland Kunstsenter. Hun var vert for omvisning på utstillingen ”Inngang 12”. Denne utstillingen presenterer 10 unge kunstnere i Rogaland, som i løpet av de siste årene er blitt medlem av Bildende kunstneres forening Rogaland (BKFR). Betydningen av STED er veldig viktig for denne gruppen, siden flere av dem har tilkobling til andre steder enn Rogaland. Seks kunstnere er norske, og en fra hver av landene England, Portugal, Spania og Tyskland.


Ole Martin Lund Bø er en typisk minimalistisk kunstner, og de aller fleste av hans arbeider er ”Uten tittel”. Synnøve Gallis Anfinsen beveger seg midt mellom maleri og tegning. Marisa Ferreira vakte stor oppsikt med sin installasjon ”Passenger 1”, et kunstverk som betrakteren kan gåinn i og utforske innenfra. Line Anda Dalmars installasjon var en vedstabel formet som et rundt tårn med åpning i den ene siden, også et kusntverk som man kunne gå inn i og utforske innenfra, dersom man ikke var redd for at det skulle falle ned over en. Elizabeth Croft er fascinert av arkitektur og hadde tegnet utsikten på veggene over de avblendete vinduene. Marianne Hannig Bertelsen arbeider med pastell, tegning og grafikk, og utforsker de organiske formene i stein ut fra fotografier av steinformasjoner. Anne Haaland Bland blander kulturelle uttrykk fra øst og vest i sin installasjon ”Selbuteppet II” der den åttebladete, stiliserte rosen blir framstilt i vestlig tradisjon på venstre side og i østlig/muslimsk tradisjon på høyre side. Meget fascinerende. Christine Hansen var vel den kunstnere som vakte mest diskusjon, for det var vel ikke noen som ville ha et fotografi av en byggeplass eller en steinhaug på veggen i stua, med mindre de hadde en personlig tilknytning til stedet. Teresa Puig inspirerte til refleksjon foran sitt verk ”S-pain”, med henvisning til den vanskelige situasjonen Såania er i akkurat nå. Til slutt kom vi til Kristin Velle George som ved hjelp av å mikse ulike væsker og dagligvareprodukter i en petriskål som plasseres på en lys- og varmekilde, frembringer interessante biologiske prosesser. I tillegg var skålene og flaskene farget i forskjellige farger og plassert inne i skap, slik at virkningen ble enda større.

Etter omvisningen var det tid for et besøk i det grafiske verkstedet som ligger i første etasje. Der sto Solveig Landa klar til å vise oss hvordan man lager silketrykk, og Anita Tjemsland demonstrerte dyptrykk. Det Grafiske verkstedet er et felles verksted for hele Rogaland, og kunstnere kommer fra hele fylket for å benytte seg av det utstyret som finnes her. I tillegg avholdes det kurs i forskjellige teknikker, og de har ofte besøk av skoleklasser.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse p RBR hjemmeside

Kontakt RBR eller EnterNett AS for opprette, avslutte eller endre informasjon om dine annonser p www.rbr-rapport.no